Rólunk

Az 1919-ben alapított Elzett általános jogutódja a dormakaba Magyarország Zrt.

A privatizáció során az Elzett gyár három részre szakadt, így három különböző cég jött létre. A budapesti, a soproni és a lövői cégek mind használják, használták az Elzett márkanevet, ám önmagában csak a budapesti székhelyű, immáron dormakaba Magyarország Zrt. jogosult a márkanév használatára. A privatizáció után, 1998-ban a továbblépés érdekében a szakmai befektető, az olaszországi székhelyű Silca-Unican vásárolta fel a budapesti székhelyű Elzettet, amely ezután, 2007-ben a svájci Kaba cégcsoport tulajdonába került. 2016-ban a Dorma és a Kaba cégcsoportok egyesülésével jött létre a dormakaba cégcsoport, amely így az idén 100 éves Elzett általános jogutódja lett.

A dormakaba cégcsoport egyike a világ három legnagyobb biztonságtechnikai vállalatának, amely 130 országban közel 16000 munkavállalóval van jelen.

Széleskörű, átfogó megoldásokat és szolgáltatásokat kínál a biztonság és a beléptetés területén. Rendelkezésére áll, amikor Önnek innovatív, megbízható beléptető és biztonsági megoldásra van szüksége a szállodák, bevásárlóközpontok, üzletek, sportlétesítmények, repterek, kórházak, irodaházak területén vagy éppen saját otthonában. A dormakaba Magyarország Zrt. célja a tradicionális Elzett márka fenntartása, valamint az ismert és kedvelt Elzett termékek további forgalmazása, népszerűsítése. A márka kinézetének megújításával új, modernebb köntösbe bújtattunk egy nagy múltú termékcsaládot, miközben a minőség változatlan maradt.

Márkatörténet